Geef je beoordeling

snelslagen

 

De Rij-Opleiding

Proefles

lesauto interieurTijdens de 1 uur durende intakeles leren de leerling en de instructeur elkaar beter kennen. Tevens zal de instructeur tijdens deze les bekijken welke vaardigheden de leerling al bezit. Er wordt dan onder andere gelet op inzicht, motorische vaardigheden, inzet, motivatie en leergierigheid.  Daarnaast heeft de leerling de mogelijkheid te ervaren of deze manier van lesgeven hem/haar aanspreekt.

Theorie

theorieexamenVoordat het Praktijkexamen of de Tussentijdse Toets afgelegd kunnen worden, moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat. Autorijschool Jos Pieters V.O.F. biedt de mogelijkheid om geheel zelfstandig 
te studeren voor het theorie-examen met behulp van theorieboeken en cd-rom of een online theorieopleiding. 


Praktijkopleiding

iStock 000009370612XSmallBij Autorijschool Jos Pieters V.O.F. staat kwaliteit voorop. Tijdens de rijles zorgt de instructeur voor volledige rust en aandacht aan jouw rijles. Daarnaast zal er voldoende ruimte zijn voor het rijden van afwisselende routes om zo te wennen aan de verschillende verkeerssituaties. Hierbij zullen dan ook steeds in afwisselende vorm de diverse bijzondere verrichtingen aan bod komen. 
Bij deze praktijklessen hoort ook dat de leerling voldoende kennis heeft over het voertuig zelf. Hierbij moet je denken aan het controleren van de diverse verlichtingen, het oliepeil, bandenspanning, remvloeistof, ruitensproeier en het zelf kunnen tanken. Verder is het natuurlijk belangrijk dat je ook bepaalde onderdelen zelf kunt vervangen zoals een zekering, een lampje of een band.

Opfriscursus

Gedurende de jaren is het autorijden veranderd. Niet alleen door nieuwe verkeersregels en –tekens maar ook door veranderende verkeerssituaties. Daarnaast is het natuurlijk ook veel drukker geworden op de weg. 
Het is dan ook heel belangrijk voor de ervaren chauffeurs om hun theoriekennis up-to-date te houden en middels een rijvaardigheidstest te evalueren hoe het rijgedrag en de rijgewoontes zijn.
 Kortom, het doel van deze cursus is een meer veilige en milieubewuste deelname aan het verkeer.